Studiekring Theologie

In seizoen 2024-2025 is de studiekring Theologie gericht op het laatste boek van de theoloog prof. Stefan Paas: ‘Vrede op aarde’ (2023). 

Stefan Paas (1969) is gepromoveerd als oudtestamenticus en gespecialiseerd in de missiologie (zendingswetenschap). Als hoogleraar missiologie is hij werkzaam aan de Vrije Universiteit en de Theologische Universiteit Utrecht (voorheen Kampen). In ‘Vrede op aarde’ stelt Paas de vraag: hoe bereik je in deze tijd, waarin de kerk een minderheidspositie heeft, de moderne mens met het evangelie? Het is een vraag die je als christen zomaar bezig kan houden: wat is de relevantie van het christelijke geloof? Het antwoord wat Paas hierop formuleert, is spannend; hij zegt dat het niet meer gaat via ellende, verlossing en dankbaarheid, zoals de Heidelbergse Catechismus dat aangeeft. Waarom schrijft hij dat? Hoe kan het dan wel? Hoe verhouden wij ons daartoe? Immers, deze kernnoties uit de Catechismus zijn voor ons toch belangrijk? Daarover gaan we met elkaar in gesprek.

boek

We komen steeds op woensdagmorgen (10.00 tot 11.30) bijeen te komen in De Garve. Ds. Plug geeft leiding aan deze studiekring. Dat data waarop we D.V. samenkomen zijn 2 oktober, 23 oktober, 20 november, 11 december, 15 januari, 12 februari, 5 maart en 2 april. We bespreken dan telkens een hoofdstuk van het boek van Paas, aan de hand van vragen die ds. Plug heeft opgesteld. Als kers op de taart is er op 14 mei een ontmoeting met prof. Paas.

Bent u geïnteresseerd? Geeft u zich dan op bij Piet Hogendoorn (gpphog@gmail.com).

 
Volgende artikel
31 augustus 2024