Predikanten

Onze gemeente is groot. Daarom zijn de werkzaamheden verdeeld over vijf verschillende wijken. Deze wijkindeling is gebaseerd op het stratenplan van de gemeente Barneveld. Iedere wijk heeft een eigen wijkpredikant en een eigen wijkkerkenraad. Samen met de kerkenraad is de wijkpredikant verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de wijk.

Voor bijvoorbeeld pastoraat (geestelijke zorg), bijzondere diensten als huwelijk, doop en belijdenis, en catechese kunnen gemeenteleden terecht bij hun eigen wijkpredikant.

Predikanten

Ds. S. J. Verheij (wijk 1)

Ds. S.J. Verheij

God is zo bijzonder. Jezus zo groots. Daarom zegt mijn hart: Hier ben ik, voor U, voor Uw gemeente, de ander.

Herfsttuin 8
3772 VJ Barneveld
Telefoon: 0342 - 42 25 76
E-mail: sj.verheij@solconmail.nl

Ds. P. Molenaar (wijk 2)

Ds. P. Molenaar

In november 1985 bezocht ik mijn 90-jarige grootvader in het verpleeghuis waar hij woonde. Ik was net predikant in mijn eerste gemeente Zalk en Veecaten. Het verraste mij dat hij het kerkje van Zalk gedetailleerd kon omschrijven. In de vijftiger jaren had hij, varend en werkend op de IJssel, het kerkgebouw meerdere keren gezien. Tijdens deze laatste ontmoeting, kort voor zijn overlijden, deed mijn grootvader de volgende uitspraak die voor mij nog steeds bijzonder waardevol is: “Ik verlang naar huis en dat zal niet lang meer duren. Breng er maar veel tot Christus, dan is het goed.”

Mensen leiden tot Jezus Christus is het belangrijkste motief voor mijn predikantschap.
En ik doe dat met vreugde!

Van Houtenlaan 1
3771 CT Barneveld
Telefoon: 0342 - 43 58 59
E-mail: dspmolenaar@live.nl

Ds. J. van Rumpt (wijk 3)

Ds. Van Rumpt

Het is mijn verlangen om mensen te winnen voor Jezus Christus.

Hij heeft Zijn liefde betoond voor een zondige wereld door Zijn leven te geven. In en door Hem hebben we een eeuwige toekomst die hier al begint! Dit heerlijk evangelie dat mij heeft gegrepen, mag ik ook doorgeven in Barneveld, opdat velen de weg naar Zijn Vaderhart mogen vinden.

Barnseweg 44
3773 BD Barneveld
Telefoon: 0342 - 78 55 69
E-mail: dsrumpt@kpnmail.nl

Ds. L. Plug (wijk 4)

Ds. L. Plug

De gemeente is te vergelijken met een handvol zand. Nat zand plakt aan elkaar, mul zand loopt door je vingers.

De gemeente is één geheel, wanneer we door de liefde van Jezus en het water van de doop aan elkaar zijn verbonden.

Schijndelaarlaan 76
3772 PM Barneveld
Telefoon: 0342 - 84 90 33
E-mail: dslplug@gmail.com

Ds. L.P. Blom (wijk 5)

Ds. L.P. Blom

Het Evangelie is een unieke boodschap in een wereld vol ruis.

Ik mag die boodschap doorgeven met de gaven die God me gegeven heeft. Ook in het persoonlijke contact mag ik als predikant momenten ervaren, die voor de ander én voor mezelf van grote waarde zijn. Ik moet vaak denken aan een regel uit een lied: 'Met Gods stem in je leven heb je veel om te geven.'

Wethouder ten Hamlaan 49
3771 KR Barneveld