Nieuw in onze gemeente

Je bent nieuw in de gemeente, maar wat betekent dat? Ben je pas tot geloof gekomen en wil je je aansluiten bij een kerkelijke gemeente? Ben je nieuwsgierig naar ‘dat geloof’ en hoop je hier meer informatie te vinden? Of ben je vanbuiten Barneveld nieuw hier komen wonen en wil je je aansluiten bij geloofsgenoten? 

Wat je achtergrond ook is en waar je ook vandaan komt: je bent van harte welkom in onze gemeente! 

Welkom

Wie zijn wij?

We zijn een christelijke gemeente, die bestaat uit allerlei mensen met verschillende achtergronden die de God van de Bijbel willen dienen. We proberen, zoals Jezus zei: God lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf. 

Wij komen iedere zondag bij elkaar in de kerk. Daar ontmoeten we elkaar, zingen we samen liederen tot eer van God, bidden we en luisteren we naar een bijbelgedeelte en uitleg daarvan. We leven met elkaar mee in ziekte en zorg, maar ook als er blijdschap is. Daarnaast zijn er in iedere kerkdienst collectes voor diverse goede doelen. Met het geld dat we ophalen, helpen we onze naaste dichtbij en ver weg en onderhouden we onze kerkelijke gemeente. 

Die samenkomsten op zondag zijn misschien wel het ‘hart’ van onze gemeente, maar daarnaast ontmoeten we elkaar ook op andere momenten en andere plekken. 

Wie ben jij, wie bent u?

Onze gemeente bestaat uit allemaal heel verschillende mensen, met heel verschillende achtergronden. Maar we zijn met elkaar verbonden door onze liefde voor God. 

We willen je graag leren kennen. Weet je welkom in onze kerkdiensten. Vind je dat wat massaal? Geef je op voor de Alpha-cursus. Een cursus voor iedereen die meer over het geloof wil weten. 
Of meld je aan bij een wijkkring bij jou in de buurt. Hier ontmoet je een kleine groep gemeenteleden met wie je kunt verder praten over het geloof. 

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook! We spreken graag met je verder als je vragen hebt over God, geloof of onze gemeente.