Roemenië - activiteiten

KLEDINGINZAMELING VOOR ROEMENIË STOPT Vele jaren mochten we kleding inzamelen voor projecten in Roemenië. Dankbaar zijn onze kledingtransporten daar altijd ontvangen. De grote spil achter het verzamelen en uitzoeken van kleding was Gerda Hazeleger. Ze heeft er jarenlang heel wat uurtjes tijd in gestoken, trouw geholpen door haar man Jaap. Voordat er ingepakt kon worden, moesten er namelijk altijd weer lege bananendozen overal vandaan worden gehaald. Dat heeft Jaap veelal gedaan. Gerda had door de jaren heen altijd een groepje vrijwilligers ter beschikking om haar te helpen met het uitzoeken en het inpakken van de kleding. Zo vonden duizenden bananendozen door de jaren hun weg naar Roemenië.

Ro

Onlangs heeft Gerda aangegeven een punt te willen zetten achter haar werkzaamheden in het kledingdepot. Nu speelt er nog wat meer. De tijden zijn veranderd. Roemenië heeft zich ontwikkeld en op veel plaatsen is minder behoefte aan kleding. Het laatste jaar zijn er ook veel problemen bij de douane. De Roemeense autoriteiten laten kledingtransporten niet makkelijk meer door. Er moet duidelijk een rapport zijn waarin staat dat alle kleding gewassen en schoon is. Ontbreekt er maar iets aan dan kan een transport zo geweigerd worden.

Hierdoor zien wij jammer genoeg de noodzaak om het inzamelen van kleding te stoppen. Heel veel dank vanaf deze plek voor Gerda en haar team! Dank ook voor allen die schone kleding aanleverden. Het restant aan kleding van de kerkpleinmarkt is het laatste wat we willen verwerken. Deze kleding zal zijn weg naar de Oekraïne vinden.

Brandtrap geplaatst Afgelopen juni informeerden we u over het plaatsen van een brandtrap bij het project Rékàb waar Areke Wigmans werkt. Dit is inmiddels gerealiseerd mede door werk en sponsoring van “Carrosseriebedrijf Van Essen”. We bedanken gemeenteleden die hiervoor spontaan een gift gaven. Klusreis 25 okt. - 2 nov. 2024 Inmiddels zijn we druk met de voorbereiding van een klusreis. Rékàb in Valea lui Mihai (Areke Wigmans) en bij het project Fintinele (Cees en Thea Oudenallen) zijn meerdere (grote) onderhoudsklussen nodig. Met een ploeg van 15 man/ vrouw gaan we daarom van 25 oktober t/m 2 november daar naar toe. Het zal een hele onderneming worden, want er moet ook veel groot materiaal mee. We zijn blij dat “vandentop tuinhout” zijn vrachtwagen ter beschikking stelt om het één en ander veilig te vervoeren. Ook zijn we dankbaar dat naast onze werkgroepsleden een aantal klushandige vrijwilligers zich (weer) beschikbaar hebben gesteld. Uw/ jouw gebed voor het slagen van deze klusweek wordt zeer op prijs gesteld. We kunnen veel organiseren, maar we weten ons ook hierin afhankelijk van Gods leiding en zegen.

 
Volgende artikel
11 oktober 2024