Marriage Course

Bouwen aan een gezond huwelijk dat een leven lang duurt….
Al heel lang getrouwd? Of misschien nog maar een paar jaar?
Niet getrouwd, maar wel een serieuze relatie?
Als jullie je relatie blijvend willen versterken, dan is de Marriage Course echt iets voor jullie. Kom naar de cursus en praat samen over wat écht belangrijk is in je relatie. Je zult merken dat je na de cursus op een leuke, ontspannen en leerzame manier verder naar elkaar toe bent gegroeid.

In onze gemeente is ook een kring voor stellen die nog niet getrouwd zijn, de Pre-Marriage Course / Huwelijkskring.

Marriage Course

Wat houdt de Marriage Course in?

De cursus bestaat uit zeven cursusavonden en een slotavond. Op de eerste avond is tevens een korte kennismaking en introductie. Op de slotavond kunnen vrienden uitgenodigd worden.
Theorie en praktijk lopen op een aansprekende manier door elkaar. Eigenlijk komen alle onderwerpen, die belangrijk zijn om je relatie goed te houden of te verbeteren, aan de orde. Hier een filmpje waarin twee stellen vertellen over de cursus.

Wat zijn de onderwerpen?

  • Sterke fundamenten leggen: de balans opmaken en tijd maken voor elkaar
  • Communicatie: praten en luisteren
  • Conflicten oplossen: omgaan met boosheid en elkaars verschillen ontdekken
  • Vergeving: omgaan met pijn en vergeving
  • Ouders en schoonouders: je kindertijd en gezonde familierelaties
  • Goede seks: vriendschap en seksualiteit
  • Liefde in actie: vijf talen van de liefde

Hoe zien de avonden er uit?

Jullie krijgen de tijd en de ruimte om samen te praten over onderwerpen waar jullie in de drukte van het dagelijks leven misschien weinig aan toekomen. Na de koffie/thee worden er korte inleidingen (op DVD) gehouden. Die worden afgewisseld met oefeningen en vragen, die jullie met z’n tweeën bespreken in een afzonderlijke kamer of zithoekje, aan de hand van een werkboekje. Tussendoor wordt gezorgd voor een drankje en een hapje. Op 2 avonden is er een voorafgaande gezamenlijke maaltijd.

Voor wie is de cursus?

Als jullie willen werken aan een sterke en blijvende relatie, is deze cursus echt iets voor jullie. Misschien geef je je relatie een dikke voldoende, misschien ook niet, maar jullie relatie kan altijd beter. De Marriage Course draagt daar graag aan bij.
De cursus is op christelijke uitgangspunten gebaseerd, maar heel praktisch en waardevol voor ieder stel. Met of zonder christelijke achtergrond, iedereen is welkom!

Wanneer en waar wordt de cursus gegeven?

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt in het voorjaar (jan. - mrt.) en/of in het najaar (sep. - nov.) een cursus gegeven.
De cursuslocatie is een wijkgebouw van de kerk of het woonhuis van de cursusleiding, al naar gelang de mogelijkheden.

Wat kost het en hoe doen we mee?

Aan de deelname voor deze cursus zijn kosten voor cursusmateriaal, een hapje en een drankje, e.d. verbonden. De kosten zijn 95 euro per echtpaar, inclusief de kosten van 2 voorafgaande maaltijden. Als de kosten een bezwaar zijn, dan kunnen jullie dit aangeven. Hiervoor wordt dan een oplossing gezocht. Als jullie mee willen doen, kunnen jullie je opgeven bij: Henk en Noraly Duijster, telefoon: 06 - 25 49 14 91, e-mail: marriagecoursebarneveld@gmail.com.

Bij een te late aanmelding of bij een teveel aan aanmeldingen, wordt men na overleg op de wachtlijst geplaatst.

Cursusdata voor 2023:

We hopen, bij genoeg aanmeldingen, weer een Marriage Course te starten op:

  • Donderdag 5 en 12 oktober
  • Donderdag 2, 9, 16 en 30 november
  • Donderdag 7 en 14 december

Aanmeldingsgegevens:

Bij de aanmelding willen we graag de volgende gegevens van jullie weten: Achternaam en voornamen, adres, telefoon en emailadres.

Voor verdere informatie kan je kijken op De Nederlandse Marriage Course website.