Huwelijkskring / Premarriage course

Als je trouwt verandert er veel in je leven. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden. De Hervormde Gemeente ziet dat ook en vind het belangrijk om hierin een handreiking te doen. 

Het huwelijk is één van de mooie geschenken die God aan ons gegeven heeft. Het moment dat mensen elkaar het jawoord geven is een bijzonder moment. De man en vrouw beloven elkaar eeuwige trouw en sluiten een verbond met God en elkaar. Het verwijst dus ook naar de trouw van God. ‘Mogen goedertierenheid en trouw jou niet verlaten. Bind ze om je hals, schrijf ze op de tafel van je hart.’ (Spreuken 3:3)

Ieder voorjaar en najaar wordt er vanuit de Hervormde Gemeente een Premarriage course georganiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het materiaal van Alpha Nederland. De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. 

Lees verder onder de foto voor meer informatie.

In onze gemeente is ook een kring voor stellen die al getrouwd zijn, de Marriage Course.

Huwelijkskring / Premarriage course

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal. De thema’s zijn: ‘Communicatie’, ‘Conflict’, ‘Toewijding’, ‘Connectie’ en ‘Avontuur’.

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen! 

We behandelen in vijf avonden de onderwerpen aan de hand van een werkboek en beeldmateriaal van Alpha Nederland; The Premarriage Course: 

Communicatie

In een goede relatie is effectieve communicatie van groot belang. Tijdens deze avond gaan we na hoe persoonlijkheid, familieachtergrond en omstandigheden de communicatie beïnvloeden. Als stel oefen je met elkaar door te praten over gevoelens en te luisteren naar elkaar. 

Conflict

Conflicten komen voor in elke relatie. Ze kunnen je huwelijk beschadigen en versterken. Bij dit thema wordt nagedacht over het omgaan met verschillen en boosheid, hoe je samen conflicten kunt oplossen en het belang van vergeving. 

Toewijding

Het huwelijk draait om toewijding. Bij dit thema denken we na over het belang van toewijding, huwelijksgeloften en de uiting van toewijding in de praktijk. Toewijding aan elkaar betekent ook een loyaliteitsverschuiving van je familie naar je partner. 

Connectie

Door te bouwen aan vriendschap en te ontdekken hoe de ander zich geliefd voelt, koester je de liefde in je relatie. Ook wordt er deze avond nagedacht over de ontwikkeling van de seksuele relatie.  

Avontuur

Het is belangrijk om het als stel eens te zijn over kernwaarden en doelstellingen. Bij dit thema wordt nagedacht over de prioriteiten, verwachten en het opbouwen van een geestelijke relatie. 
 

Als jij een relatie hebt en je overweegt om op kortere of langere termijn (de datum hoeft echt nog niet vast te staan) te gaan trouwen, ben je samen met je vriend(in) van harte welkom. Hoe eerder je je opgeeft, hoe beter we rekening kunnen houden met jullie wensen. 

Avonden in D.V. het voorjaar van 2022:

  • Dinsdag 1 februari;
  • Dinsdag 8 februari;
  • Dinsdag 22 februari;
  • Dinsdag 8 maart;
  • Dinsdag 22 maart;
  • Dinsdag 29 maart.

De avonden vinden doorgaand plaats in Kerkelijk Centrum Rehoboth.
Inloop vanaf 19.30, start om 19.45 en einde om 21.30 uur.