Rouw en Verlies

Sinds enkele jaren bestaat deze werkgroep omdat er in de gemeente veel mensen zijn die te maken hebben met rouw en verlies.

Bij rouw denken we meestal in de eerste plaats aan het verdriet na het overlijden van een geliefde. Maar ook andere grote verlieservaringen kunnen rouw teweeg brengen. De pijn na een scheiding is minstens zo groot als na een overlijden. Ook het verlies van een baan of het moeten verhuizen naar een totaal andere omgeving kan veel (en langdurig) verdriet met zich meebrengen.

Rouw en Verlies

Praten over een verlieservaring kan veel helpen. Daartoe is deze werkgroep in het leven geroepen.
We organiseren regelmatig ontmoetingsavonden voor mensen die te maken hebben met rouw. In maart 2022 hadden we een mooie avond voor ouders van een overleden kind. Het was heel waardevol om na de moeilijke coronatijd weer ervaringen uit te kunnen wisselen en met elkaar vertroosting te vinden vanuit Gods Woord.

Voor het winterseizoen 2022-2023 denken we na over bijeenkomsten voor de volgende doelgroepen: weduwen en weduwnaren, gescheiden mensen en echtparen die hun kinderwens niet in vervulling zien gaan. Zodra we de data weten, zullen we die op deze website publiceren.