Diaconie - Vrijwilliger worden

De Diaconie en het Diaconaal Netwerk organiseren veel activiteiten. De diakenen uit onze gemeente doen hierbij veel organisatorisch werk, maar er zijn continu helpende handen nodig. Heb jij hart voor de ander en wil je iets voor jouw naaste betekenen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Zo kan je bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij thuisadministratie, vrijwilligerswerk doen bij NeboPlus of de handen uit de mouwen steken bij Samen Helpen. 

rood hart geschilderd op handen

Diaconale kansen

We zijn allemaal geroepen om naar anderen om te kijken. Elke dag zijn er veel diaconale kansen die je kunt benutten. We helpen je graag op weg door middel van een paar praktische voorbeelden: 

  • Van wie kun je de zorg voor een naaste een paar uur overnemen zodat je deze persoon kunt ontlasten?
  • Welke alleenstaande oudere uit de buurt kun je bezoeken?
  • Voor wie zou je eens boodschappen kunnen doen? 
  • Wie kun je bij de diaconie aandragen voor het geven van hulp?
  • Wie zou je kunnen helpen met de administratie? 

Je kunt op allerlei terreinen jouw naastenliefde zichtbaar maken! Voor wie kan jij een uurtje in de week iets doen? 

Werkvakantie

Zo nu en dan wordt door de werkgroep Buitenlandse Betrekkingen een diaconale werkvakantie georganiseerd. Samen met de jeugddiakenen worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Een reis met voornamelijk jongeren naar Roemenië waarbij de handen uit de mouwen wordt gestoken behoort is hier een goed voorbeeld van.

Diaconale stage

De diaconie is één keer per jaar aanwezig bij een informatie-avond voor jongeren die net belijdenis hebben gedaan. Tijdens deze avond komt het brede aanbod van diaconale activiteiten voorbij. We vragen de bezoekers van de informatie-avond aan te geven op welke manier zij (tijdelijk) dienstbaar kunnen en willen zijn voor de diaconie. Op deze manier maken onze jongeren kennis met de diaconie en ontdekken ze waar hun gaven liggen.