Zomerzanguur tijdens Oud Veluwse Markt

Ook deze zomer is de Oude Kerk van Barneveld geopend tijdens de Oud Veluwse Marktdagen. Het geeft de marktbezoeker een plek voor een paar minuutjes rust, een historisch kijkje of gelegenheid tot een goed gesprek. Een hoogtepunt op elke marktdag is de zomerzang die tussen twaalf en één uur onder plaatsvind. Onder begeleiding van het orgel of soms de piano worden er keuzeliederen gezongen.

Oude Kerk

Elke marktganger heeft zo zijn eigen reden om de Oude Kerk binnen te gaan tijdens de Oud Veluwse Marktdagen. Tijdens de openstelling worden beide orgels bespeeld en zingt er een solist. Wanneer er behoefte is aan een persoonlijk gesprek, is hiervoor een team mensen aanwezig. Het luisteren of het gesprek gaat gemoedelijk onder het genot van een kopje koffie of thee – en voor de kinderen een pakje frisdrank.

De samenzang is inmiddels een vast onderdeel van de openstelling en is simpel van opzet. Tijdens het samenzanguurtje wordt de bundel Op Toonhoogte gebruikt. In deze bundel staat een diversiteit aan Bijbelse liederen en Psalmen. De aanwezigen mogen hieruit zelf een lied kiezen. Elk lied mag opgegeven worden en als de organist het kan begeleiden, wordt het lied gezongen. De samenzang is laagdrempelig. Het is aan iedereen vrij om te komen of te gaan wanneer men wil, mee te zingen of alleen te luisteren. Het hele uur of een maar enkele liederen. Samen zingen geeft een bijzondere ervaring in de drukte van een marktdag.

Dit jaar zijn de Oud Veluwse Marktdagen op de donderdagen 18 en 25 juli en op 1, 8, 15 en 22 augustus van negen uur ’s ochtends tot vier uur ‘s middags. De Oude Kerk is open van half tien tot half vier en de samenzang is vanaf twaalf tot één uur.