Werk- en bemoedigingsreis naar Jordanië in 2020

Voor deze reis zoeken we reizigers die interesse hebben in andere culturen, Engels spreken (een beetje Arabisch is meegenomen) en leven vanuit christelijke overtuiging. Zij willen zich met hart en ziel inzetten voor vluchtelingen, om hen een stukje waardigheid, geloof, hoop en liefde te geven. 

Jij wil je in deze werkvakantie helemaal geven om te dienen. Je zet je in voor vluchtelingen door hen te helpen in hun dagelijks leven. Ook kan er hulp gevraagd worden bij distributies en verdeling van voedselpakketten en kleding.

's Avonds ontmoet je vluchtelingen in het ontmoetingscafé, bezoek je families en leer je meer over het leven van zendelingen in Jordanië. 

jordanie

Hier verblijf je: Je slaapt in eenvoudige slaapkamers in een eenvoudig gebouw. Er is veel droogte in Jordanië, let daarom op het water gebruik. De maaltijden kook je zelf in een eenvoudige keuken. Ook ga je een aantal keer uit eten, bij families, zodat je echt ‘de smaak te pakken krijgt’ van het Midden Oosten!

Zo maak je de wereld mooier: Jordanië telt meer dan twee miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. De meesten leven in gebrekkige omstandigheden en krijgen geen hulp. De plaatselijke kerken proberen te helpen, ze organiseren activiteiten, onderwijs en ontmoeting. Zij willen vluchtelingen helpen zichzelf (weer) als waardevol te zien. Jij maakt deel uit van die positieve drive

Wanneer, aantal dagen en kosten: Tussen 15 en 26 oktober 2020. De duur is ongeveer 11 dagen. Een richtprijs is ongeveer € 1.600,= p.p..

Excursie: Het is de bedoeling om tijdens jouw reis de citadel (de oude stad) van Amman bezoeken. Ook denken we aan een reis langs het sprookjesachtige Petra met een overnachting in de woestijn van Wadi Rum en zwemmen in de zoute Dode Zee. Zo ervaar je iets meer van het mooie Jordanië!

Voorbereiding: Met Interserve ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining.

Info: Sari en Henk Brunsveld,  henksari@swissmail.org, 06 - 33 72 89 74, 
Bert Gijsbertse, bertgijsbertse@gmail.com, 06 - 40 27 22 44