Tussendoortje - Samen de Bijbel lezen

Samen Bijbel lezen.

De Bijbel is een ingewikkeld, interessant en ook inspirerend boek. Over de uitleg ervan wordt veel gediscussieerd vanwege de verschillende interpretaties. Het draait daarbij vaak om een paar hete hangijzers, waarbij de achtergrond van de Bijbelse cultuur een belangrijke rol speelt. De manier waarop de Bijbel gelezen wordt loopt nogal uiteen en daarom is het goed je bewust te zijn dat al veel mensen vóór ons diezelfde Bijbel hebben gelezen. Daar kunnen we dankbaar gebruik van maken en ook christenen wereldwijd aan het woord laten. Zij laten vaak heel concreet en praktisch zien hoe onder moeilijke omstandigheden de Bijbelse boodschap handen en voeten krijgt. Daarmee ontdek je ook dat woorden van God tot leven komen, niet als een theorie die alleen in woorden blijft steken, maar ook zichtbaar wordt in daden.

 

Bijbel

Maar hoe kun je de Bijbel dan zó lezen dat het niet alleen je hoofd, maar ook je hart en handen raakt? Dit begint ermee dat we onder ogen zien dat niet de Bijbel het probleem is, maar dat wij dat zijn. Het is belangrijk rust en ruimte te creëren voor de stem van God die in de Bijbel het woord neemt. We ontvluchten ons drukke bestaan en proberen opnieuw te luisteren naar Zijn stem. Wij lezen niet alleen de Bijbel, maar laten ons óók lezen door de God van de Bijbel. Want het Woord van God is ‘levend en krachtig’ (Hebr. 4:12). Wat mooi om te ontdekken dat Christus de schat is die verborgen ligt in de akker waarmee wij bezig zijn.

Welkom op de cursus Bijbel lezen of de (huis)bijbelkring om samen  een spade dieper te gaan en vanuit het geloofsgesprek de vertaling te maken naar de praktijk van het leven van elke dag.

Ze zijn inmiddels gestart maar nog steeds van harte welkom!

  • Bijbelleescursus 1 (voor starters) – Markus, in Rehoboth start do. 1 sept.
  • Bijbelleescursus 2 – Filippenzen, in Rehoboth, start do. 15 sept.
  • Bijbelleescursus 3 – Praktisch Discipelschap, in Rehoboth, start wo. 14 sept.
  • Bijbelleescursus 4 – Handelingen, in Goede Herderkerk, start do. 8 sept.
  • Bijbelleescursus 5 – Timothéüs, in Rehoboth, start wo. 7 sept.
  • Bijbelleescursus 6 – Prediker, in Rehoboth, start wo. 31 aug.

Anton Verstoep (06-83490929).

 
Volgende artikel
22 september 2022