Transport Roemenië & nieuwe woning voor Mircea

Ons werkgroepslid Gert van den Top ging samen met mede chauffeur Martin naar Roemenië. De vrachtwagen was vol geladen met honderden dozen kleding, fietsen, huisraad en medische hulpmiddelen met als bestemming de winkel bij project Fintinele in Noordoost Roemenië. In deze winkel kunnen lokale bewoners kleding en klein huisraad kopen voor een kleine prijs. Tevens biedt het winkelproject werkgelegenheid voor enkele lokale bewoners. Verder een nieuwe woning voor Mircea mogelijk gemaakt door de potgrondactie.

Transport Roemenië

Ons werkgroepslid Gert van den Top ging samen met mede chauffeur Martin naar Roemenië. De vrachtwagen was vol geladen met honderden dozen kleding, fietsen, huisraad en medische hulpmiddelen met als bestemming de winkel bij project Fintinele in Noordoost Roemenië. In deze winkel kunnen lokale bewoners kleding en klein huisraad kopen voor een kleine prijs. Tevens biedt het winkelproject werkgelegenheid voor enkele lokale bewoners. Ook is er een boekenkraam te vinden met evangelische lectuur. Gheorghe, de man met lichamelijke beperking die door ons eerder geholpen werd met een rolstoelbus, kan met zijn prachtige geloofsgetuigenis hier ook een bijdrage leveren.

Cees en Thea Oudenallen, beheerders van het project in Fintinele, waren heel blij met de komst van het hulptransport. Gert en Martin werden er gastvrij ontvangen.
Naast het lossen van de hulpgoederen konden Gert en Martin (opnieuw) kennisnemen van de werkzaamheden binnen het project. In het bijzonder werden ze verrast door de verandering die er is gekomen in het leven van Mircea.

We schreven al eerder over Mircea: een zieke oudere man, die onder erbarmelijke omstandigheden woonde.
Wat een verrassing dat nu met eigen ogen kon worden gezien wat er, mede door onze potgrondactie van jl. 7 maart, is bereikt: een mooie praktische woning in aanbouw !! Nog even en dan kan Mircea ernaar toe verhuizen. Wat zal hij er naar uit zien!

Oude woningnieuwe woning

De foto’s zeggen genoeg, daarom onthouden we ze u niet. (Zoek de verschillen !)

We zijn onze hemelse Vader dankbaar voor het geslaagde transport en een veilige terugkomst. Ook danken wij Hem dat Hij ons de middelen gaf om onze broers en zussen in Roemenië te ondersteunen.

 
Volgende artikel
29 juni 2020