Thema avond - Signalen van huiselijk geweld, kinder- en oudermishandeling

Thema  : Signalen van huiselijk geweld, kinder- en oudermishandeling
Datum  : maandagavond 20 mei – 18.30 – 21.30 uur (avond start met soep en broodjes om 18:00)
Locatie : Gemeentehuis, Raadhuisplein 2, Barneveld
Opgave: preventie@moviera.nl

De sprekers zijn medewerkers van Moviera en Veilig Thuis

Onze Hervormde Gemeente heeft in 2016 het ‘Protocol (seksueel) misbruik in kerkelijke en pastorale gezagsrelaties en Handreiking huiselijk geweld’ ingevoerd. Inclusief digitaal ondertekenen van Gedragscode en Algemene Omgangsregels door diverse doelgroepen.

Deze avond is een waardevolle aanvulling hierop voor ambtsdragers, pastoraal werkers, jeugdleiders, mentoren, kosters en anderen. Wij hopen dat velen zich zullen aanmelden!

Veilige kerk

Als vrijwilligers zich zorgen maken
“Daar gaat ze weer. Alleen in het donker. Andere kinderen worden opgehaald na de les. C. niet. Haar turnpakje is kapot. Zou ik iets kunnen doen?”
“Bij een oudere die ik bezoek, woont sinds ineens een kleindochter in huis. Ze snauwt altijd naar haar oma als ik er ben.Ik heb er een slecht gevoel over.”

Herkent u dit soort situaties? U heeft een niet-pluis gevoel en u maakt zich zorgen. Kom dan naar een van de thema-avonden 'Als vrijwilligers zich zorgen maken'.

In aanraking komen met huiselijk geweld
De overheid heeft meer en meer aandacht voor huiselijk geweld. Via publiekscampagnes als ‘Een veilig huis, daar maak je je toch sterk voor’ worden burgers aangemoedigd om in actie te komen als ze ongerust zijn over de thuissituatie van mensen in hun omgeving. De kans dat u binnen uw vrijwilligerswerk in aanraking komt met huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling of ouderenmishandeling is vrij groot.

Thema-avond speciaal voor vrijwilligers
De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel organiseren in samenwerking met Moviera en Veilig Thuis een thema-avond voor vrijwilligers en bestuurders van vrijwilligersorganisaties en kerken.

Leer signalen herkennen en handelen
Op deze thema-avond leert u op interactieve wijze de signalen herkennen en wat u kunt doen als u zorgen heeft over een gezin, kind of oudere.
De thema-avond wordt gegeven door Paulien van der Leden, preventiewerker bij Moviera en Maike Valk, medewerker bij Veilig Thuis.

Vrijwilligers en bestuurders van vrijwilligersorganisaties en kerken.

Datum, tijd en locatie
Dinsdagavond 14 mei 18.00 uur - 21.30 uur in het Kulterhus De Breehoek, Marktstraat 59, 3925 JP Scherpenzeel
Maandagavond 20 mei 18.00 uur - 21.30 uur in het Gemeentehuis, Raadhuisplein 2 3771 ER Barneveld
Dinsdagavond 21 mei 18.00 uur - 21.30 uur in De Flier, Blekkerserf 2, 3863JA Nijkerk

De avond start met soep en broodjes.