Orgelconcert Oude Kerk - 13 & 20 augustus Livestream

De jaarlijkse orgelzomerserie is dit jaar te beluisteren in uw woonkamer, in de tuin of zelfs op uw vakantie-adres! Dichterbij kunnen we de muziek niet brengen! Wij hopen dan ook dat u deze kans om nader kennis te maken met het orgel van de Oude Kerk niet voorbij laat gaan.

orgel

Het eerste concert vindt plaats op 13 augustus. Het orgel wordt dan bespeeld door Jan Jansen. Jan Jansen brengt muziek tot leven, allereerst door zijn toelichtingen bij elk stuk. Vervolgens spelend met verfijnde subtiele accenten en originele registratiekeuzes lijkt het soms alsof je een ander orgel hoort dan je al jaren dacht te kennen.
Wie wat meer wil horen over de historie van het orgel en de werking van de registers moet vooral kijken en luisteren op 20 augustus. Deze orgeldemo wordt verzorgd door Sietze de Vries en wordt afgewisseld met literatuur en een improvisatie.
Beide concerten beginnen om 20u en zijn te bekijken via het YouTube kanaal van Hervormd Barneveld. Op de website www.intermezzobarneveld.nl komt een link naar het concert. Het beluisteren van het concert is gratis, maar een bijdrage in de kosten stellen wij erg op prijs. De digitale ‘collecte’ die tijdens en na de video in beeld komt, bevelen wij daarom van harte bij u aan!

17 juli 2020