Kansel weer in gebruik

Na een verblijf van enkele maanden in Wilp is de uit 1654 daterende kansel van de Oude Kerk weer terug op de oude vertrouwde plek. Dankzij het vakwerk van firma Hekkers & Van ’t Spijker staat de kansel er weer heel goed bij. De kansel is op zondag 10 juli weer in gebruik genomen. De restauratie van het klankbord moet overigens nog gebeuren.

preekstoel

De firma start daarmee eind augustus. Bijgaande foto geeft een goed beeld van het resultaat van de restauratie. Op een afstand kunt u de kansel bekijken tijdens de zondagse erediensten in de Oude Kerk. Wilt u of jij de kansel van dichtbij bewonderen? Dat kan ook. De Oude Kerk én de kansel kunnen worden bezichtigd op zaterdagmiddagen en tijdens de Oud Veluwse Mark (op donderdagen).

14 juli 2022