Johannes de Heer Liederen

Om u te bemoedigen zijn er na het uitbreken van Coronacrisis, vanaf mei 2020, Johannes de Heer liederen opgenomen. Vooral ouderen binnen én buiten onze gemeente zijn hierdoor gesterkt in een periode van zorg en eenzaamheid. Ziekte en isolatie brachten verdriet. Onder moeilijke omstandigheden is een vertrouwd lied vertroostend.

liederen

Bernard de Graaf regelt de opnamen en weet de liedteksten tijdens het opnemen weer te geven. Daardoor kunt u beter luisteren en meezingen. Organist Jaap Ouwehand en pianist Wim de Graaf voelen elkaar feilloos aan en vormen een prachtig muzikaal duo. Ans Blauwendraad en Leo de Groot hebben zangervaring opgedaan tijdens de eerder gehouden Johannes de Heer avonden in de Goede Herderkerk. Samen is het een vreugdevolle bezigheid om de liederen te vertolken. Juist in een moeilijke tijd komt de inhoud van een lied binnen. Naast bemoediging met zang zijn er van bekende liederen opnamen gemaakt met orgel en piano.

U kunt alle liederen blijvend beluisteren. Op YouTube kunt u effectief zoeken met de volgende trefwoorden; ‘Hervormd Barneveld’, ‘Bemoediging’, ‘Johannes de Heer’ en dan aangevuld met het nummer van één van de 43 uitzendingen welke online staan. De opnamen zijn zeker niet foutloos maar wel vanuit het hart gespeeld en gezongen. In mei is een opname in de Oude Kerk gestaakt vanwege problemen met opnameapparatuur. In de Hervormde Kerk van Beekbergen is Jaap organist. Daar konden we op 17 juni jl. zestien liederen opnemen. Van deze opname maakt Bernard drie uitzendingen welke DV donderdag 1 juli, donderdag 5 augustus en donderdag 2 september te beluister zijn.

Uit de bundel van Johannes de Heer zijn nú 190 liederen opgenomen. U kunt de komende drie uitzendingen luisteren naar o.a. ‘Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid’, ‘O God, die droeg ons voorgeslacht in nacht en stormgedruis’ en ‘t’ Oog omhoog, het hart naar boven! Hier beneden is het niet’. Liederen die tot nadenken stemmen zijn ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’, ’t Is middernacht en in de hof, buigt, tot de dood bedroeft in stof’ en ‘God enkel licht, voor Wiens gezicht, niets zuiver wordt bevonden’. Vertrouwen in God wordt bezongen door de tekst ‘Wat vlied’ of bezwijk’, getrouw is mijn God’ en ‘Neem Heer mijn beide handen en leid Uw kind. Tot ik aan d’ eeuw’ge stranden, de ruste vind!’. Lof en eer klinken door in ‘Halleluja! Lof gezongen, Jezus Christus, onze Heer!’ en ‘Alle roem is uitgesloten! Onverdiende zaligheên. Heb ik van mijn God genoten; ‘k roem in vrije gunst alleen’.

7 januari 2021