Hot Item - Gemeenteavond - Antisemitisme

HOT ITEM GEMEENTEAVOND

Donderdag 20 oktober D.V. is er weer een Hot Item gemeenteavond. Dit keer met een thema dat met enige regelmaat verschijnt op de voorpagina’s van kranten, in nieuwsrubrieken en social media: antisemitisme! Wat is er aan de hand, is het aan het groeien? Waarom raakt dit thema ons allemaal?

plaatje

Op deze avond gaat Joost van werkgroep Hot Item avonden in gesprek met Eric Vink van Antisemitisme Preventie. Vanuit de actualiteit gaan we terug  in de (kerk)geschiedenis. Wat was door de jaren heen de verhouding met het Joodse volk? Wat werd er geleerd en hoe zien we dat vandaag de dag terug in de negatieve beelden die mensen hebben van Joden?

Daarbij kijken we ook wat de Bijbel over deze dingen te zeggen heeft en de geestelijke strijd die gaande is tegen de God van Israël. En we stellen onszelf de vraag wat de huidige vijandige houding ten opzichte van het Joodse volk van ons persoonlijk vraagt.

Ook zal iemand van werkgroep ‘Israël & onze gemeente’ iets vertellen over zijn bezoek aan Auschwitz.

Verder kun je producten uit Israël kopen en is er een boekentafel.

Van harte welkom in Rehoboth kerkzaal (Gasthuisstraat 5). We beginnen om 19.45 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee voor je klaar.

14 september 2022