Gastgezinnen gezocht!

Momenteel zijn er enkele vluchtelingen die een verblijfsstatus in Nederland hebben, maar nog wachten op een woning in de gemeente Barneveld of Nijkerk. Intussen verblijven zij nog in asielzoekerscentra (AZC). Het alledaagse leven op een AZC heeft maar weinig perspectief, mensen worden er passief.  Maar veel nieuwkomers willen graag al een begin maken met inburgeren: Nederlanders leren kennen, wegwijs raken in Nederland en de taal leren.

Asielzoekerscentrum in Dronten. beeld COA

De organisatie Takecarebnb wil deze mensen helpen. Zij matcht vluchtelingen die in een AZC wonen en al een status hebben, maar nog wachten op een woning in een gemeente, met gastgezinnen. Ze werkt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Door plaatsing in een gezin wordt de integratie aantoonbaar versneld. Nu worden gastgezinnen gezocht in Nijkerk en Barneveld.
Sinds 2015 heeft Takecarebnb bijna 300 succesvolle matches gemaakt en zijn er vele vriendschappen ontstaan. En wat blijkt? Het logeren is erg stimulerend, voor zowel gast als gastgezin.
Takecarebnb komt graag in contact met mensen die thuis ruimte hebben om een vluchteling voor maximaal drie maanden te laten logeren. Takecarebnb helpt om dit goed te regelen: zij zorgt voor de juiste begeleiding en voorbereiding. Maatwerk, waarbij de wensen van u en uw potentiële gast centraal staan.

Wilt u meer weten? Kijk op de website www.takecarebnb.org of mail naar Annemeijn Benkirane, via annemeijn@takecarebnb.org.

7 februari 2020