Kerkdiensten

Elke zondag organiseren we acht kerkdiensten, verspreid over drie kerkgebouwen: de Oude Kerk, Kerkelijk Centrum Rehoboth en de Goede Herderkerk. In alle diensten staan het lezen uit de Bijbel en de verkondiging van het Woord (de preek) centraal.

geopende Bijbel in de oude Kerk

Zondagse kerkdiensten

Oude Kerk (Torenplein 1)
In de Oude Kerk – in hartje Barneveld – komt de gemeente elke zondag om 09.30 uur, 16.45 uur en 19.00 uur samen.

Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70)
In de Goede Herderkerk vinden elke zondag om 08.55 uur, 11.00 uur en 16.45 uur kerkdiensten plaats.

Kerkelijk Centrum Rehoboth (Gasthuisstraat 5)
De kerkdiensten in Kerkelijk Centrum Rehoboth beginnen om 09.00 uur en 10.45 uur.

Op christelijke feestdagen en op themazondagen wijken de aanvangstijden soms af. Kijk voor de actuele aanvangstijden van de kerkdiensten op de home pagina.

Klassieke, midden- en vernieuwde diensten

We hebben een grote, veelkleurige gemeente en vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Daarom bieden we verschillende soorten diensten aan. Deze omschrijven we als ‘klassieke diensten’, ‘middendiensten’ en ‘vernieuwde diensten’.

Het verschil tussen deze diensten is met name merkbaar in muziek en zang.

• Klassiek: in de klassieke diensten zingen we psalmen en de 12 enige gezangen. De zang wordt begeleid door het orgel.
  • Midden: in de middendiensten zingen we psalmen en maximaal twee gezangen/andere liederen uit de bundels ‘Weerklank’ en ‘Op Toonhoogte’.
  • Vernieuwd: in de vernieuwde diensten zingen we psalmen, gezangen en liederen uit de bundels ‘Op Toonhoogte’ en ‘Weerklank’. Een muziekgroep begeleidt deze liederen met verschillende instrumenten. Verder is er tijdens de vernieuwde diensten een kindermoment en kunnen kinderen van groep 1 t/m 3 naar de Bijbelklas.

In alle diensten staan de Bijbellezing en de preek centraal.

In onderstaand overzicht zie je op welk tijdstip en in welk kerkgebouw de verschillende typen diensten plaatsvinden.

Tijdstip
Dienst
Kerkgebouw Type dienst
Ochtend
08.55 uur Goede Herderkerk Vernieuwd
09.00 uur Kerkelijk Centrum Rehoboth Midden
09.30 uur Oude Kerk Klassiek
10.45 uur Kerkelijk Centrum Rehoboth Midden
11.00 uur Goede Herderkerk Vernieuwd
Middag
16.45 uur Oude Kerk Midden
16.45 uur Goede Herderkerk Midden
Avond
19.00 uur Oude Kerk Klassiek

Tijdens de meeste diensten is er kinderoppas of een Bijbelklas, Meer informatie op de pagina Kinderoppas.

In het winterseizoen (vanaf september t/m maart, april) is er elke week zondagsschool. Meer informatie op de pagina Zondagsschool.

Kerkdienst op woensdagavond

Naast de kerkdiensten op zondag wordt in het winterseizoen eens in de drie weken een kerkdienst gehouden op woensdagavond. Deze diensten vinden plaats in gebouw ‘De Hof’ (Parmentierstraat 7).

Bijzondere diensten

Door het jaar heen zijn er ook diverse bijzondere diensten, zoals:

• Doopdiensten;
  • Belijdenisdiensten;
  • Avondmaalsdiensten;
  • Bid- en dankdagdiensten met aparte scholendienst (groep 3 t/m 8);
  • Een openluchtdienst met Pinksteren;
  • Welkomstdiensten na afloop van de jeugdweken;
  • Ochtenddiensten na de Bijbelse themaweek op de scholen;
  • Kerstnachtdiensten.

Vervoer naar de kerk en kerkelijke activiteiten

Is het voor jou niet mogelijk op eigen gelegenheid naar de kerk te gaan? Vervoer naar de kerk, maar ook naar andere kerkelijke activiteiten kan worden geregeld. Bel daarvoor met de diaken die gekoppeld is aan jouw blok óf mail naar diaconie@hervormdbarneveld.nl en het vervoer wordt verzorgd.

Thuis meeluisteren

Ben je niet in de gelegenheid om een kerkdienst te bezoeken óf wil je een kerkdienst later terugluisteren? Dat kan op twee manieren:

• Via internet live meeluisteren of een kerkdienst downloaden:
  • Door middel van de kerkradio. Met behulp van de zogenaamde ‘kerkradio’ kun je alle kerkdiensten ook thuis live beluisteren. Ook wordt op dinsdag- en donderdagavond door de kerkradio-commissie een opgenomen dienst uitgezonden. Je kunt een kerkradio-ontvanger aanvragen bij jouw wijkkerkenraad.

Kerkdiensten op cd

Vrijwel alle kerkdiensten worden opgenomen en bewaard op mp3-formaat. Wil je een cd van een kerkdienst aanvragen? Neem dan contact op met dhr. J.P. Stitselaar, telefoon: 0342 - 42 39 40.