Missionair - Janneke Berg

Janneke Berg werkt voor stichting Gave. Stichting Gave zet zich in om de vreemdeling gastvrij te ontvangen.

Janneke Berg

Vluchtelingen een thuis bieden bij God en bij mensen. Dat is waar ik naar verlang. ‘Even geen stress’, ‘Syrië is mijn thuis en Gave-kamp is mijn thuis’ en ‘Hier is iedereen gelijk’, zomaar wat uitspraken die we horen op de activiteiten waar ik aan mee mag helpen. Bijzonder toch?

Ik ben Janneke Berg, getrouwd met Wouter-Jan en wij hebben 2 kinderen: Simon en Jaël. Sinds 2016 ben ik bij Stichting Gave aan het werk. Dat doe ik met plezier. Ik ben Manager Veldwerk en ik stuur meerder teams aan, namelijk:

  1. Het Jongerenteam (Connect Us);
  2. Het Interculturele Activiteiten Team (Gave-kampen, Moeder-en-Kindweekend etc);
  3. De Relatiemanagers (leggen contacten met kerken);
  4. De Veldwerkers (Zij bezoeken een AZC, koppelen vrijwilligers aan vluchtelingen en organiseren activiteiten voor hen).

Al deze activiteiten hebben grote impact op de Nederlanders en de vluchteling. Er ontstaat verbinding waarbij vooroordelen verdwijnen. Nederlanders zien dat vluchtelingen niet veel anders zijn dan zij. Doordat de vluchteling gezien en geliefd wordt ontstaat er ruimte voor ontspanning en blijdschap en dat is een welkome ervaring voor mensen die veelal in moeilijke situaties zitten. De deelnemers van de interculturele activiteiten getuigen dat ze de liefde van Jezus ervaren. Dat is wat ik verlang: iedereen een THUIS bieden bij God en mensen. 

Dit werk is zeer inspirerend en waardevol en kan nooit worden uitgevoerd zonder het gebed en de dankbare steun van donateurs.

Meer weten van stichting Gave? Kijk op www.gave.nl!

Wilt u Janneke steunen door mee te leven, mee te bidden of mee te geven?

Gebed
Gebed is ontzettend belangrijk bij het werk wat ik mag doen bij Stichting Gave. We merken bij allerlei activiteiten dat God het zegent maar ook dat er weerstand is vanuit de duivel. Daarom is gebed nodig. Ook mogen we God vaak danken voor de dingen die Hij doet. Sinds een aantal weken ben ik begonnen met het delen van bid/dank- punten via whatsapp. De mensen die aangesloten zijn krijgen 1 keer in de week een persoonlijk berichtje met een bid/dank- punt. Op deze manier kunt u betrokken blijven en vormt u een biddende achterban. Wilt u ook mee bidden/danken, stuur dan een appje naar 06 - 21 92 13 93.

Meld je aan voor het ontvangen van de nieuwsbrief via e-mail: tft.jannekeberg@gmail.com.